CAMBRES D'ASSAIGS - CCI CONTROL DE QUALITAT

NOTICIES

IniciEmpresaProductesNovetatsServeisQualitatReferènciesNoticiesArticlesContactar

 

El Sincrotró Alba il.lumina l'estructura de la matèria - Cambres d'assaigs

 

 

El Sincrotró és un accelerador de partícules en el qual és possible generar una intensitat de llum de tan elevada magnitud, que pot ser utilitzada com a mitjà d'investigació multidisciplinària.


En la magnífica estructura en forma d'amonites juràssica de 250 metres de longitud perimetral, els electrons circulen a velocitats pròximes a la de la llum, sent desviats de la seva trajectòria per l'acció d'un sistema d'imants, que fa que es produeixi una radiació lluminosa d'alta intensitat, l'espectre de la qual conté totes les longituds d'ona possibles, des de microones a raigs gamma.


Aquesta enorme lluminositat és capaç de penetrar en l'interior de la matèria, a tall d'un gran laboratori científic que permet endinsar-se en l'interior de les estructures per analitzar la seva composició.


Amb això és possible dur a terme investigacions en química i física sobre la resistència dels materials, la microelectrònica, la nanotecnologia, etc., i de manera molt rellevant en biomedicina, ja que la radiació produïda pel Sincrotró permet visualitzar les estructures cel·lulars de forma tridimensional, estudiar el seu creixement i conèixer la resposta de l'organisme a nous fàrmacs experimentals, estudiar les mutacions dels virus, desenvolupar sistemes de radiodiagnóstico d'alta resolució, etc.


El Sincrotró Alba és el major projecte d'infraestructura científic-tecnològic desenvolupat a Espanya i en ell col·laboraran més 180 grups d'investigació i 1.200 científics, tots ells coordinats sota la direcció del catedràtic de biofísica i director del Consorci, Joan Bordas.


Encara que ja s'està treballant a ritme frenètic a nivell universitari, la inauguració és prevista per al proper any 2009.


CCI s'enorgulleix d'haver col·laborat amb el Consorci Sincrotró Alba en l'aclimatació dels sistemes bàsics del recinte de proves.

 

www.cci-calidad.com

 

Inici  Tornar

Petició oferta          Petició informació          Consulta