CAMBRES D'ASSAIGS - CCI CONTROL DE QUALITAT

NOTICIES

IniciEmpresaProductesNovetatsServeisQualitatReferènciesNoticiesArticlesContactar

 

La nau Phoenix de la NASA ha arribat a Mart - Cambres de simulació

 

 

Després d'un llarg viatge d'un any de durada, la nau Phoenix de la NASA s'ha posat sobre Mart, iniciant amb això una investigació sense precedents a la superfície àrtica del Planeta Vermell, encaminada a la tramesa de naus tripulades en el 2025.


Des del moment de l'arribada ja ha començat a enviar fotografies valuosíssimes a la Terra, començant amb això una missió de tres mesos en la qual estudiarà el terreny marcià i el gel sepultat sota la seva superfície.


La nau Phoenix ha entrat en la part alta de l'atmosfera marciana a una velocitat propera als 21.000 km/h En set minuts, ha completat una desafiadora seqüència d'operacions que li ha permès disminuir la seva velocitat en al voltant de 8 km/h, abans que les seves tres potes toquessin el terra de Mart.


En la imatge: Concepció artística de la nau Phoenix, de la NASA, moments abans de posar-se sobre les planícies àrtiques del planeta Mart. Motors de coets d'impuls controlen la velocitat de la nau durant els últims segons del descens.

"No es tracta d'una visita a la casa de l'àvia. Fer descendir una nau a Mart, de manera segura, és difícil i arriscat, va dir Ed Weiler, administrador associat de la Direcció de Missions Científiques de la NASA amb seu a Washington.


Les grans roques, que podrien haver arruïnat l'arribada de la nau a la superfície del planeta o haver impedit que s'obrissin els plafons solars, van ser esquivades sense problemes.


Les imatges obtingudes per la càmera de l'Experiment Científic d'Imatges d'Alta Resolució IRISE (High Resolution Imaging Science Experiment), a bord de l'Orbitador de Reconeixement de Mart de la NASA, mostren de forma detallada fins a les roques més petites amb què s'ha trobat la nau, qüestió que ha ajudat l'èxit de l'operació.


Tot això no hauria estat possible sense l'ús de cambres climàtiques de simulació del clima marcià, al qual de segur van ser sotmesos tots els elements i sistemes de la nau Phoenix, per conèixer el seu comportament sota les esmentades condicions extremes.


Referent a això, és de destacar que CCI desenvolupa cambres de simulació de condicions ambientals artificials extremes per a assaigs i investigació aeroespacial, sent proveïdor d'empreses tan prestigiós com INTA (Instituto Nacional de Técnica Aeroespacial), CASA (Construcciones Aeronáuticas), etc.

 

www.cci-calidad.com

 

Inici  Tornar

Petició oferta          Petició informació          Consulta