CAMBRES D'ASSAIGS - CCI CONTROL DE QUALITAT

ARTICLES

IniciEmpresaProductesNovetatsServeisQualitatReferènciesNoticiesArticlesContactar

 

Proves de corrosió

 

 

 

La prova de resistència a la corrosió dels materials representa una de les activitats més importants a desenvolupar als laboratoris químics, especialment si es tracta d'elements compostos per metalls que hagin d'estar destinats a ser exposat a l'acció corrosiva d'ambients actius en condicions reals de servei.


Són moltes les circumstàncies ambientals i les condicions de servei que poden provocar fenòmens corrosius en els metalls: ambient marí, contaminació industrial, contaminació urbana, boira àcida, substàncies químiques, aigües residuals, calderes de vapor, fluxos electroquímics entre metalls, esforços mecànics, etc., etc.


Tot el que es referit és extensiu no solsament als metalls en el seu estat elemental, sinó també als seus aliatges, recobriments i qualsevol tipus de protecció superficial.


Per dur a terme els assaigs de corrosió al laboratori existeixen diversos tipus de cambres d'assaigs en funció de les condicions que es desitgin simular, o de les normatives que s'hagin de complir. Entre els diversos tipus de cambres existents, es pot destacar les següents:


- Cambres de corrosió de boira salina neutra.

- Cambres de corrosió de boira salina àcida.

- Cambres d'acció corrosiva de la humitat amb hiperoxigenació.

- Cambres d'assaigs Kesternich mitjançant SO2.

- Cambres humidostàtiques.

- Cambres climosalinas cícliques.

- Cambres de corrosió per immersió alternativa.

- Cambres climàtiques de simulació ambiental: Condensació,

   punt de rosada, contaminació, pluja, etc.

- Etc.

 

CCI ve desenvolupant des de 1967, sota la Certificació AENOR, cambres de simulació climàtica, entre les que es troben les cambres d'assaigs de corrosió accelerada capaces de reproduir qualsevol ambient marí que pugui trobar-se als nostres mars i accelerar-lo a requeriment. Referent a això és de destacar que CCI ha desenvolupat aquest tipus de cambres per al Centre Nacional d'Investigacions metal·lúrgiques CENIM, pertanyent al Consell Superior d'Investigacions Científiques, i les companyies més rellevants del sector, entre altres entitats públiques i universitats diverses.

 

www.cci-calidad.com

Inici  Tornar

 Petició oferta          Petició informació          Consulta