CAMBRES D'ASSAIGS - CCI CONTROL DE QUALITAT

NOTICIES

IniciEmpresaProductesNovetatsServeisQualitatReferènciesNoticiesArticlesContactar

 

GRAIL investigarà la gravetat lunar - Cambres de simulació aeroespacial

 

 

La colonització de la Lluna està cada vegada més a prop, qüestió que queda evidenciada pels esforços tan extraordinaris que estan portant a terme els investigadors nord-americans.


Segons informació rebuda directament de la NASA, la Dra Zuber és la investigadora principal del GRAIL (Gravity Recovery and Interior Laboratory), una nova missió de la NASA programada per a l'any 2011.


L'esmentada missió investigarà el peculiar camp gravitacional de la Lluna a fi d'ajudar els científics a entendre les forces que es troben sota la superfície lunar i a comprendre com van evolucionar la Lluna, la Terra i altres planetes del nostre sistema.


"Estudiarem l'interior de la Lluna des de la crosta fins al nucli", diu Zuber. "Es molt emocionant".Gravitacionalmente parlant, la Lluna és un lloc estrany.


"Els satèl·lits que es troben en òrbita lunar senten estranyes estrebades als costats i acaben caient en picat a través de la pols lunar. Els astronautes que es paren al mig dels mars de lava lunars pesen més que quan estan parats a la vora", han notificat des de la NASA.


La nova missió confeccionarà mapes del peculiar camp gravitacional de la Lluna i així aplanarà el camí per a les exploracions futures.


La missió de GRAIL consistirà en el comanament de dues naus espacials bessones, una darrere de l'altra, al voltant de la Lluna, per diversos mesos. Durant tot aquest temps, un sistema de mesurament de microones mesurarà amb molta precisió la distància entre els dos satèl·lits. Observant com aquesta distància s'expandeix i es contreu mentre els dos satèl·lits sobrevolen la superfície lunar. Gràcies a això, els investigadors podran confeccionar un mapa del camp gravitacional subjacent.


CCI ve desenvolupant des de l'any 1967 cambres de simulació aeroespacial per a la realització d'assaigs de components aeronàutics. Referent a això és de destacar que CCI ha subministrat aquest tipus de cambres a l'Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA), Construccions Aeronàutiques (CASA), AIRBUS, Indústria de Turbopropulsors (ITP), etc., a més d'universitats i entitats diverses.

 

www.cci-calidad.com

 

Inici  Tornar

Petició oferta          Petició informació          Consulta