CAMBRES D'ASSAIGS - CCI CONTROL DE QUALITAT

NOTICIES

IniciEmpresaProductesNovetatsServeisQualitatReferènciesNoticiesArticlesContactar

 

Vaixells propulsats per vents portants - Cambres de corrosió marina

 

 

En l'antiguitat els vaixells de vela utilitzaven únicament els vents portants per als seus desplaçaments, a causa que les veles eren predominantment quadrades, qüestió que no els permetia avançar cap al vent. Així, els nostres descobridors es veien obligats a esperar a l'arribada dels vents alisis de direcció favorable a l'Oceà Atlàntic, tant per poder arribar a Amèrica, com per tornar a Europa.


Avui, el segle XXI i en ple canvi climàtic, els vaixells de navegació oceànica, tornen a utilitzar els vents portants per solcar els mars.


El vaixell "BELUGA SKYSAILS", de 132 metres d'eslora, va realitzar el seu viatge inaugural entre Europa i Amèrica, propulsat per un parapent gegant controlat per computadors.


Per aprofitar la zona de vents d'altura, més forts que els de superfície, el parapent associat a un sistema de govern d'alta tecnologia, pot romandre desplegat a altures de fins a 300 metres, per permetre impulsar un vaixell de fins a 10.000 tones de pes brut. La propulsió eòlica es complementa amb la propulsió mecànica, oferint com a resultat un important estalvi de combustible, a més d'oferir la garantia de desplaçament d'emergència, en cas d'avaries o esgotament de combustible.


CCI ve desenvolupant des de l'any 1967 cambres climàtiques d'assaigs de components navals i de resistència dels materials a la corrosió marina. Referent a això és de destacar que CCI ha subministrat aquest tipus de cambres al Centre Nacional d'Investigacions metal·lúrgiques del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), universitats i entitats diverses.

 

www.cci-calidad.com

 

Inici  Tornar

Petició oferta          Petició informació          Consulta