CAMBRES D'ASSAIGS - CCI CONTROL DE QUALITAT

NOTICIES

IniciEmpresaProductesNovetatsServeisQualitatReferènciesNoticiesArticlesContactar

 

Dia Mundial del Medi Ambient. 5 de Juny 2008

 

 

Des que l'any 1972 l'ONU establís el Dia Mundial del Medi Ambient, tots els anys cada 5 de juny, s'ha vingut celebrant aquest esdeveniment, considerat com una de les efemèrides més importants per a Nacions Unides. L'objectiu és promoure la sensibilització general en matèria de protecció mediambiental.


En aquesta ocasió, dijous vinent dia 5 de juny prendrà el relleu Nova Zelanda, la qual desenvoluparà un programa d'activitats encaminades a cridar l'atenció de tota la ciutadania mundial; estudiants, acadèmics, organitzacions ambientals, polítics, governants, etc., sobre els efectes que el canvi climàtic està produint en els ecosistemes i l'elevat risc de desastres ecològics que amenaça al nostre planeta.


Les evidències constatades científicament són les següents:


- La temperatura de la Terra ha augmentat aproximadament 0,75ºC des de la Revolució Industrial.


- Diversos estudis demostren que hi ha més CO2 en l'atmosfera que en qualsevol moment dels últims 600.000 anys.


- Aquest segle l'augment de la temperatura de la Terra variarà entre 1,4ºC i 5,8ºC.

- Desglaç de les glaceres al voltant del món.


- Contracció del casquet polar àrtic.


- Major intensitat i durada de les tempestes tropicals.


- Canvis en el comportament de plantes i animals.


Conseqüències totes elles que requereixen la intervenció immediata de tots, tant a nivell individual com a col·lectiu, prenent mesures tals com a:


- A la llar s'ha de millorar l'aïllament tèrmic i l'eficiència dels aparells domèstics a través de millors dissenys i millor ús de la il·luminació.


- Fomentar l'eficiència energètica dels edificis i racionalitzar el consum a les oficines.

- En el transport públic, a través de millores en la tecnologia dels vehicles, millorar el manteniment, complir els límits de velocitat i realitzar un ús més discret de l'acceleració i frenat.


- Incentivar campanyes d'educació i informació d'estalvi energètic.


- Les empreses elèctriques (responsables del 24% de l'emissió de CO2) han d'augmentar la seva eficiència (utilitzar els combustibles i processos que emetin menys gasos efecte hivernacle) i augmentar la proporció d'energies renovables.- Les indústries consumidores d'energia (responsables del 16% d'emissions de CO2) han d'optimitzar els seus processos per augmentar la seva eficiència.


- Augmentar les superfícies vegetals que absorbeixen carboni; evitar la deforestació i augmentar les repoblacions, especialment d'espècies arbustives.


CCI desenvolupa des de 1967 cambres de simulació climàtica per estudiar el comportament de les espècies en condicions ambientals adverses i investigar la preservació de la biodiversitat.

 

www.cci-calidad.com

 

Inici  Tornar

Petició oferta          Petició informació          Consulta