CAMBRES D'ASSAIGS - CCI CONTROL DE QUALITAT

NOTICIES

IniciEmpresaProductesNovetatsServeisQualitatReferènciesNoticiesArticlesContactar

 

Riscos laborals càncer de pell - Mitjans de prevenció

 

 

Com a conseqüència de l'alliberament indiscriminat a l'atmosfera de gasos d'efecte hivernacle, la capa d'ozó que protegeix la terra de les nocives radiacions solars, està patint una disminució molt significativa que redunda en un increment molt considerable de les radiacions ultraviolades emeses pel Sol que arriben a la Terra.


Aquestes radiacions UV són les responsables que els càncers de pell estiguin creixent a passos gegantints en tot el món (un 12% a Espanya en els últims 5 anys), segons l'Organització Mundial de la Salut (l'OMS).


Les causes són degudes, no solsament a l'exposició solar durant la pràctica d'esports a l'aire lliure, llargues sessions de bronzejat en cambres UVA, jornades estiuenques a les platges a les hores del migdia, etc., sinó també com a conseqüència de l'exercici de tasques laborals a l'aire lliure durant llargs períodes de temps (8 a 12 hores diàries), sense les proteccions degudes.


Els pescadors, els agricultors, els paletes i els treballadors d'obres públiques, són clars exemples de tasques amb alt risc d'adquirir aquest tipus de malaltia.


Durant la primavera i l'estiu és molt comú trobar treballadors, a les carreteres i a les obres, amb el tors nu rebent dosis altíssimes de radiacions ultraviolades UVA, UVB i UVC, que produeixen en primeres fases eritemes profundes, els quals, en dosis repetitives posen en greu risc als treballadors.


Quan una persona pren el sol a la platja pot protegir-se mitjançant l'ús de filtres cosmètics de protecció solar diverses vegades durant el dia i demanar la col·laboració dels seus acompanyants per aplicar-los, però un treballador suant i amb les mans brutes o amb guants, etc., és més improbable que empri aquest tipus de proteccions.


Per això, en el cas dels treballadors que han d'exercir les seves tasques a l'aire lliure, l'única protecció possible és la roba adequada, els barrets d'ala ampla, les ulleres de sol i els llapis labials.


Perquè aquesta protecció pugui ser implantada d'una manera eficaç, les administracions públiques, les autoritats sanitàries, els sindicats i les organitzacions empresarials han d'instrumentar l'obligatorietat de l'ús d'uniformitats preventives i que els responsables de les empreses, a través dels seus capatassos i caps d'obra, les facin complir.


Arribat aquest punt, la primera qüestió a tenir en compte és trobar la classe de teixits capaços d'oferir la protecció adequada, seleccionar cosmètics eficaços, ulleres correctes, etc., els quals ens garanteixin les degudes proteccions davant el càncer de pell, a més de respectar les connotacions de confortabilidad i adequació a cada tasca.


Referent a això, el departament d'investigació de CCILAB, dirigit pel Sr. Miguel Angel Beteta Garmendia, ha publicat un estudi experimental realitzat mitjançant una cambra climàtica especial de simulació d'envelliment ambiental accelerat CCI. Aquest estudi ha permès avaluar la capacitat protectora de diversos tipus de teixits, alguns tipus ulleres i diversos cosmètics, arribant a la conclusió que molts d'ells no ofereixen suficient protecció.


Per accedir a l'estudi complet i altres articles relacionats, entrar a:
http://www.cci-calidad.com/catala/articles.htm.

 

www.cci-calidad.com

 

Inici  Tornar

Petició oferta          Petició informació          Consulta