CAMBRES D'ASSAIGS - CCI CONTROL DE QUALITAT

NOTICIES

IniciEmpresaProductesNovetatsServeisQualitatReferŔnciesNoticiesArticlesContactar

 

Amfibis creats mitjanšant enginyeria bi˛nica - CCI empra rob˛tica FESTO

 

 

On Ús el lÝmit del sorprenent?


Els que venim exercint l'enginyeria des de fa tants anys, i especialment al laboratori d'investigaciˇ CCILAB pertanyent a una organitzaciˇ com CCI, on es desenvolupen habitualment sistemes d'alta tecnologia per als projectes mÚs avanšats i innovadors existents en l'actualitat, sabem que el segle XXI establirÓ el segon esglaˇ mes important en la hist˛ria de la humanitat, en el que a tecnologia es refereix, amb progressos tan importants que no deixaran de sorprendre'ns cada vegada amb major intensitat.


En el departament de mecatr˛nica de CCI es ve utilitzant la tecnologia de FESTO PNEUMATIC des de fa aproximadament 18 anys. AixÝ, els sistemes de rob˛tica dels mecanismes de tret de les cambres de xoc tŔrmic sobtat de CCI sˇn FESTO, els sistemes pneumÓtics securitzats de les obertures i tancaments dels portons de les cambres ultracriogŔniques de tecnologia aeroespacial desenvolupades per CCI sˇn FESTO, els sistemes de control d'injecciˇ controlada de gasos per a les cambres d'ozˇ CCI i de simulaciˇ de gasos contaminants CCI, sˇn tambÚ de FESTO, etc., etc.


Per˛ el que no havÝem pogut imaginar Ús que el nostre colĚlaborador en tecnologia rob˛tica FESTO, presentÚs al Salˇ Industrial de Hannover (Fira lÝder al sector de la tecnologia industrial) els robots AirJelly i AquaJelly desenvolupats pel seu departament de Bi˛nica.


Es tracta d'unes meduses bi˛niques que poden desplašar-se en l'aire (AirJelly) i en l'aigua (AquaJelly), respectivament, per mitjÓ d'una cambra esfŔrica unida a un conjunt de 8 tentacles bi˛nics l'anatomia dels quals Ús molt similar a la d'una medusa. (En la primera imatge es pot apreciar el AirJelly desplašant-se en l'aire).


Quan el sistema mecatr˛nic es posa sota tensiˇ, una estructura de brašos tensors fa que els tentacles es desplacin en la mateixa direcciˇ de l'aplicaciˇ de la forša, fenomen, que FESTO denomina "final ray effect" (En la segona imatge es pot observar els AquaJelly desplašant-se sota l'aigua).

Els sistemes electr˛nics estan alimentats per bateries recarregables i un enginyˇs programari fa que es produeixi el moviment harmoniˇs dels tentacles. La comunicaciˇ estÓ basada en la transmissiˇ mitjanšant ona curta per al desplašament en l'aire, i mitjanšant LEDs per al desplašament sota l'aigua.


Mitjanšant un globus superlleuger carregat amb gas heli (AirJelly, o una bomba peristÓltica per a impulsiˇ d'aigua (AquaJelly), les meduses bi˛niques de FESTO es desplacen en l'aire o en l'aigua respectivament, amb una sorprenent similitud a la dels celenterats marins.

 

www.cci-calidad.com

 

Inici  Tornar

Peticiˇ oferta          Peticiˇ informaciˇ          Consulta