CAMBRES D'ASSAIGS - CCI CONTROL DE QUALITAT

NOTICIES

IniciEmpresaProductesNovetatsServeisQualitatReferènciesNoticiesArticlesContactar

 

Fotobiorreactors CCI per a obtenir biodièsel a partir d'algues marines

 

 

Encara que no ho sembli a simple vista, s'estima que la reserva energètica de la humanitat pot trobar-se als oceans.


Fa ja més de 140 anys Leo Lesquerox (considerat el pare de la paleobotànica), va afirmar que el petroli de Pennsylvania s'havia originat a partir de la fosilització de les algues marines.


En l'actualitat, l'obtenció de biodièsel a partir de les algues marines és ja una realitat. De fet cada vegada existeixen més països que disposen d'extensos cultius d'algues dedicats a l'obtenció de l'"or" preat "verd" a escala industrial (veure la imatge adjunta corresponent a un cultiu d'algues a Austràlia).


Per produir algues marines, es necessiten els següents components essencials: Radiació solar, aigua, anhídrid carbònic, algun nutrient i uns aparells denominats fotobiorreactors.


Amb les algues així produïdes s'obté un biodièsel, que a més de consumir CO2 (en lloc de produir-lo), pot fer que els agricultors tornin a dedicar els seus cultius a l'alimentació, en lloc d'abocar-se indiscriminadament a la producció de biodièsel agrícola, com està succeint en l'actualitat.


Com a exemple comparatiu, podem dir que existeixen algues unicel·lulars capaces de produir 130.000 litres de biodièsel per hectàrea, mentre que si es conreés la mateixa superfície amb gira-sol, sol s'obtindrien 500 litres.


Per això, les algues són l'única font de biodièsel capaç de substituir al petroli.


CCI fabrica sota projecte diversos tipus de fotobiorreactors per a investigació de creixement d'algues a escala pilot, basats en:


- Tubs de plàstic de diferents diàmetres i longituds.


- Tubs de vidre pyrex, de diferents diàmetres i longituds.


- Cambres de policarbonat de diverses capacitats.


- Cambres de vidre temperat de diverses capacitats.


- Etc.


Els fotobiorreactors fabricats per CCI poden ser instal·lats sota condicions ambientals externes o en cambres climàtiques de simulació controlada.

Amb les cambres climàtiques de simulació CCI és possible investigar el rendiment productiu dels cultius en les condicions climatològiques existents a les diverses regions de la Terra i a les diferents estacions de l'any, sense necessitat de realitzar costosos desplaçaments.


En tots els casos la radiació lluminosa és equivalent a l'emesa pel Sol, proporcionant una energia radiant de valor mitjà 1.000 W/m2 per segon.

 

www.cci-calidad.com

 

Inici  Tornar

Petició oferta          Petició informació          Consulta