CAMBRES D'ASSAIGS - CCI CONTROL DE QUALITAT

NOTICIES

IniciEmpresaProductesNovetatsServeisQualitatReferènciesNoticiesArticlesContactar

 

Cambres climàtiques per a simulació viatge a Mart - Cambra d'argó CCI

 

 

La batalla per la conquesta de Mart ha començat.


El viatge tripulat al "Planeta Vermell" és una meta establerta en els programes espacials dels Estats Units, Rússia, la Xina i els països membres de l'ESA (veure imatge real de la superfície de Mart en 3D, realitzada per la NASA).


Dins del projecte "Mart-500", quatre voluntaris russos han conclòs el primer d'una sèrie d'experiments per simular un vol a Mart. Així l'ha informat l'Institut de Problemes Mèdic-Biològics (IPMB) de l'Acadèmia de Ciències de Rússia.


Durant quinze dies els voluntaris van romandre tancats en una cambra climàtica amb una atmosfera simulada en la qual, a partir del setè dia, es va anar reduint el contingut d'oxigen, reemplaçant-lo proporcionalment per gas inert argó, va explicar un representant de l'IPMB.


"Aquesta mescla d'oxigen, nitrogen i argó podria emprar-se durant els futurs vols pilotats a Mart, ja que permet reduir el risc d'un incendi a bord de la nau espacial i també estalviar reserves d'oxigen", van manifestar els científics.


La disminució de la quantitat d'oxigen en l'aire, reemplaçant-lo per nitrogen, per exemple, pot ser perillosa per als éssers humans, però això es pot evitar elevant el contingut de gas argó, el qual també es troba en la nostra atmosfera en una concentració de l'1%.


"Aquest gas ha estat trobat a Mart, per tant els cosmonautes podran reposar les seves reserves directament en aquest planeta, sense haver de transportar carregament addicional," expliquen els experts.

 

La segona fase del projecte consistirà en la permanència de sis voluntaris durant 520 dies a les cambres esmentades climàtiques de simulació amb control de la composició atmosfèrica oxigen/argó (el temps estimat d'anada i tornada a Mart, més una estada de 30 dies a la superfície marciana).


S'utilitzaran cinc cambres de 600 metres cúbics de capacitat cada una, amb una configuració, instruments i equips semblants a la de la dotació real que podrien tenir les futures naus interplanetàries.


La continuació de l'experiment s'iniciarà el pròxim any 2009.


Paral·lelament els científics russos tenen previst realitzar diversos estudis amb mones, per investigar l'impacte de les diverses radiacions a l'organisme.


CCI fabrica grans cambres de simulació climàtica visitables, amb atmosfera controlada de gas argó, per a l'estudi de comportament humà i de supervivència d'espècies animals i vegetals, a més d'altres diverses aplicacions.

 

www.cci-calidad.com

 

Inici  Tornar

Petició oferta          Petició informació          Consulta