CAMBRES D'ASSAIGS - CCI CONTROL DE QUALITAT

NOTICIES

IniciEmpresaProductesNovetatsServeisQualitatReferènciesNoticiesArticlesContactar

 

Submarins invisibles - Cambres climobáricas de simulació CCI

 

 

Investigadors del Departament d'Enginyeria Electrònica de la Universitat Politècnica de València, en col·laboració amb el centre d'investigació americà "Naval Research Laboratory" de Washington, han descobert la manera d'obtenir un "mantell d'invisibilitat" per al so, utilitzant estructures de cilindres fabricats amb materials elastomèrics.


Aplicant aquest recobriment es podria ocultar un submarí al mar, ja que seria totalment imperceptible pels sistemes de SONAR (Sound Navigation and Ranging) convencionals.


Aquesta investigació ha servit de base per a la tesi doctoral de l'investigador de l'UPV, Daniel Torrent, que està sent dirigida pel catedràtic D. José Sánchez Dehesa, amb la subvenció del Ministeri d'Educació i Ciència espanyol.


"El mantell d'invisibilitat el que faria seria dirigir les ones sonores, de manera que aquestes envoltarien els objectes i després de passar sobre ells recuperarien la seva forma inicial".


"D'aquesta manera, no es produirien ecos ni s'observaria cap pertorbació en l'ona transmesa, ocultant l'objecte en qüestió".


El resultat de la investigació ha estat publicat a la revista New Journal of Physics, en l'Institute of Physics (IOP), a la revista de divulgació científica "The Physics World" i al diari britànic "The Daily Telegraph".


A partir d'ara, l'esforç d'aquest equip d'investigadors de l'UPV se centrarà en desenvolupar els "metamaterials" acústics necessaris per demostrar experimentalment l'efecte d'invisibilitat sonora indicat.


CCI desenvolupa cambres de simulació climobárica per a investigació de la transmissió del so en l'espai i en condicions d'alta pressió submarina. Les cambres|càmeres climobáricas CCI han estat subministrades a centres tan prestigiosos com l'Institut d'Investigacions Acústiques del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i l'Institut Nacional de Metrología, a Madrid.

 

www.cci-calidad.com

 

Inici  Tornar

Petició oferta          Petició informació          Consulta