CAMBRES D'ASSAIGS - CCI CONTROL DE QUALITAT

NOTICIES

IniciEmpresaProductesNovetatsServeisQualitatReferènciesNoticiesArticlesContactar

 

Primer avió híbrid de la història - Cambres climàtiques d'assaigs CCI

 

 

De la mateixa manera que els fabricants d'automòbils conscienciats amb el canvi climàtic han desenvolupat automòbils híbrids, els quals combinen els combustibles procedents del petroli amb bateries elèctriques recarregables, també en la tecnologia aeronàutica hi ha la mateixa inquietud mediambiental.


La iniciativa ha vingut de la mà de la companyia Boeing, la qual ha desenvolupat per primera vegada en la història de l'aviació, una tecnologia de propulsió aeroespacial respectuosa amb el medi ambient.


L'equip d'enginyers de Boeing Research & Technology Europe (BR&TE)- Centre Europeu de I+T de Boeing) va realitzar les proves experimentals en territori espanyol, amb la col·laboració de països tals com França, Àustria, Alemanya, Regne Unit i EUA.


Per a la realització del projecte es va utilitzar un motoveler biplaça Dimona, amb una envergadura de 16,3 metres, fabricat per Diamond Aircraft Industries d'Àustria.

BR&TE va modificar aquest avió per incloure un sistema híbrid de potència compost per una pila de combustible de membrana d'intercanvi protònic (Proton Exchange Membrane) i una bateria d'ió liti que subministra energia a un motor elèctric acoblat a una hèlix convencional, segons ha indicat Francisco Escartí, director del projecte.


Els tres primers vols de prova realitzats entre els mesos de febrer i Març passat, a l'aeroport de Senasa a Ocaña (Toledo), van ser un èxit.


El prototip va assolir una altitud de 1.000 metres sobre el nivell del mar, utilitzant tan sols una combinació híbrida d'energia de la bateria i la potència generada per un dispositiu electroquímic que transforma l'hidrogen directament en electricitat, anomenat pila d'hidrogen.


CCI fabrica des de fa 40 anys cambres d'assaigs climàtics per a investigació de sistemes aeroespacials, components aeronàutics i electrònica de control.


CCI és proveïdor de les més importants companyies del sector, entre les quals es troben: Airbus Espanya, Construccions Aeronàutiques, Institut de Tècnica Aeroespacial, Indústria de Turbopropulsors, etc.

 

www.cci-calidad.com

 

Inici  Tornar

Petició oferta          Petició informació          Consulta