CAMBRES D'ASSAIGS - CCI CONTROL DE QUALITAT

NOTICIES

IniciEmpresaProductesNovetatsServeisQualitatReferènciesNoticiesArticlesContactar

 

A la recerca de nous mons habitables - Cambres CCI de simulació espacial

 

 

En els moments actuals, en els quals la incertesa sobre les possibilitats futures de vida sobre la Terra es fa cada vegada més patents, no és d'estranyar que els científics posin els seus ulls en els confins del nostre univers accessible per tractar de trobar nous mons habitables per l'home.


Segons un treball publicat per la revista tècnica Astrophysical Journal Letters, científics del Consell Superior d'Investigacions Científiques d'Espanya (CSIC) i de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya, han detectat l'existència d'un nou planeta extrasolar amb certes similituds respecte del nostre planeta Terra.

El director d'investigació d'aquesta nova tècnica de teledetecció Ignasi Ribas, manifesta que la nova metodologia ens permetrà descobrir planetes cada vegada més petits.


També pronostica que en menys d'una dècada es podrà trobar el primer planeta que s'assembli a la Terra en massa i òrbita.


Que un planeta sigui habitable i pugui allotjar alguna forma de vida, haurà de tenir aigua líquida a la seva superfície, posseir una massa similar a la de la Terra, disposar d'atmosfera i una distància amb l'òrbita de la seva estrella semblant a què separa la Terra del Sol.


Les tècniques de teledetecció permeten l'observació de desequilibris químics en l'atmosfera només atribuïbles a l'existència de vida. Per tant, amb aquest procediment serà possible determinar si en planetes d'aquestes característiques hi ha alguna forma de vida, ja que en una Galàxia amb 100.000 milions d'estrelles, és bastant probable que en alguna d'elles es donin les condicions necessàries per a la seva existència.


Situat a 30 anys llum i cinc vegades major que la Terra, el planeta extrasolar denominat GJ 436 T seria de forma rocosa i es trobaria en la constel·lació de Lleó.

Si bé no sembla probable que pugui tenir condicions de vida propícies per a les espècies terrestres, s'obre la porta a la possibilitat de trobar altres mons possiblement habitables.


CCI fabrica des de fa 40 anys cambres d'assaigs de simulació per a l'estudi de sistemes de tecnologia aeroespacial i investigació del comportament de les espècies animals i vegetals en condicions climatològiques diverses.

 

www.cci-calidad.com

 

Inici  Tornar

Petició oferta          Petició informació          Consulta