CAMBRES D'ASSAIGS - CCI CONTROL DE QUALITAT

NOTICIES

IniciEmpresaProductesNovetatsServeisQualitatReferènciesNoticiesArticlesContactar

 

Un planeta a la recerca d'energía - Cambra d'assaigs CCI a Repsol I+D

 

 

Una companyia petroliera espanyola realitza el major descobriment dels últims trenta anys, en matèria de prospecció petrolífera.


La companyia Repsol YPF ha descobert al Brasil una bossa de petroli que es podria estimar en 33.000 milions de barrils.


Aquesta és la notícia del dia en tots els mitjans de comunicació nacionals i també a nivell internacional.


En principi podem dir que la notícia és important, però entrem en detalls:


Segons manifestacions efectuades avui a Radio Nacional d'Espanya pel Sr. Pedro Gómez Romero, professor d'investigació de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB), pertanyent al CSIC, i autor del llibre "Un planeta a la recerca d'energia", la quantitat de 33.000 milions de barrils representen tan sols un respir per al planeta, per la raó següent:


Si es divideix aquesta xifra de 33.000 milions pels 85 milions de barrils que consumeix globalment el planeta al dia, el resultat és de 365 dies. Vol això dir, que amb el descobriment d'aquesta bossa de petroli, solsament es pot proveir al planeta durant un any.


Una altra consideració és que el cost d'extracció d'aquest petroli serà considerablement superior al dels costos convencionals d'explotació d'altres tipus de jaciments, a causa que la bossa descoberta es troba aproximadament a uns 5.000 metres de profunditat (2.000 metres de profunditat al mar, més 3.000 metres sota terra).


Tenint en compte tot això i observant detingudament la magnitud de la plataforma utilitzada a Brasil (imatge adjunta), podem imaginar els esforços tecnològics i econòmics tan enormes que serà necessari efectuar per portar a terme la consecució del projecte, a més dels quals ja han estat realitzats fins a la data per a la localització d'aquest jaciment.


De moment, la troballa ja ha tingut una conseqüència immediata: La pujada de la cotització en borsa de les accions de Repsol YPF.


Un comentari paral·lel: Tant de bó s'empressin esforços semblants per intentar aconseguir l'aigua necessària per garantir la vida de les espècies animals i vegetals sobre el planeta. De segur que els èxits aconseguits, si bé no cotitzarien a la borsa, serian molt més importants per a la humanitat.


Cal recordar que la companyia Repsol és també un dels més importants productors de plàstics, fibres, gasos, productes químics, etc., del món, i que posseeix un centre d'Investigació i Desenvolupament ubicat a Madrid, dotat de les tecnologies més avançades.


CCI s'enorgulleix d'haver instal·lat en aquest centre de Repsol I+D la cambra climàtica d'assaigs de simulació ambiental accelerada, per a investigació de materials orgànics.

 

www.cci-calidad.com

 

Inici  Tornar

Petició oferta          Petició informació          Consulta