CAMBRES D'ASSAIGS - CCI CONTROL DE QUALITAT

NOTICIES

IniciEmpresaProductesNovetatsServeisQualitatReferènciesNoticiesArticlesContactar

 

Cambra climàtica Arca de Noè Vegetal. Continuació

 

 

Es una satisfacció poder completar la notícia reflectida en l'entrada publicada el passat 26 de Febrer 2008 relacionada amb què va ser denominada la "Cambra Climàtica de la fi del Món".


La informació ha estat servida pel diari El País de Cali, el qual no solsament aporta dades més concises, sinó que a més els enriqueix amb la fotografia del "faraònic mausoleu vegetal" que reproduïm a continuació.


La fortalesa subterrània té capacitat per emmagatzemar fins a 4,5 milions de mostres de llavors de tot el món.


Per poder accedir a la cambra climàtica cal travessar quatre portes blindades, les quals s'obren únicament mitjançant claus electròniques.


En l'interior no hi ha persones i les instal·lacions es controlen a distància, mitjançant detectors de proximitat i videocàmeres.


El govern de Noruega ha pagat 9,1 milions de dòlars USA i la construcció a durat un any.

 

També són promotors el Fons Mundial de la Diversitat de Cultius (FMDC), fundat per la FAO, i Biodiversitat Internacional.

Segons Cary Fowler, director del FMDC, i impulsor del projecte, la diversitat vegetal és una "assegurança de vida" per a la humanitat, que d'aquesta forma estarà millor preparada per enfrontar-se al canvi climàtic.


L'opinió pública està molt sensibilitzada amb la desaparició de determinades espècies animals, però el que desconeix la majoria de la població és que estem sofrint una dramàtica extinció en massa de varietats agrícoles que fa empobrir progressivament la vida vegetal sobre el nostre planeta.


Solsament la conservació de la diversitat de llavors de tot el món permetrà adaptar-se a les noves condicions climàtiques que estan arribant. Les malalties dels cultius aniran evolucionant i haurem de preparar-nos, no solsament per lluitar contra elles, sinó també per millorar els cultius i adaptar-los a zones àrides que puguin permetre el cultiu amb menys aigua, diferents adobs que no alliberin CO2 a l'atmosfera, etc. Si no ho féssim, la nostra agricultura deixaria d'existir.


Per tant, es pot dir que aquest projecte podria, efectivament, representar una "assegurança de vida" per a la humanitat, sempre que quedi alguna cosa d'aigua dolça i la desertització no envaeixi la superfície de la Terra
.

 

www.cci-calidad.com

 

Inici  Tornar

Petició oferta          Petició informació          Consulta