CAMBRES D'ASSAIGS - CCI CONTROL DE QUALITAT

NOTICIES

IniciEmpresaProductesNovetatsServeisQualitatReferènciesNoticiesArticlesContactar

 

La gran cambra climàtica del "Judici Final"

 

Una cambra climàtica cuirassada, capaç de sobreviure a un diluvi universal o a una guerra nuclear, ha estat inaugurada a l'Àrtic.


Conscients de les greus conseqüències que el canvi climàtic i les amenaces terroristes poden produir en la vida del nostre planeta, els científics més rellevants de la Terra, amb la col·laboració dels seus respectius països i amb l'aval del Govern Noruec, han unit esforços per fer realitat la inauguració del qual els mitjans de TV ara han donat en batejar amb el nom apocalíptic de "La gran cambra climàtica del Judici Final", en lloc de "L'arca de Noè", que va ser com la van definir anteriorment.


Aquesta gran cambra climàtica cuirassada, construïda amb dobles murs d'1 m d'espessor de formigó armat separats per recambres aïllants, està destinada a allotjar el major banc de llavors del món, i ha estat inaugurada en una illa de l'Àrtic, a deu metres de profunditat, a la muntanya gres de Spitsbergen, a l'arxipèlag de Svalbard a 996 Km del Pol Nord, en una zona impermeable a activitats volcàniques, sísmiques, radioactivitat i inundacions per pujades del nivell del mar.


Està protegida amb una tanca d'alta seguretat, equipada amb càmeres de TV i dispositius detectors de moviment, i la seva temperatura interior és estable durant tot l'any a -20ºC, sense requeriments d'electricitat.


En aquesta gran cambra s'han emmagatzemat 3 milions de duplicats genètics de plantes hortícoles, llavors de cereals, espècies herbàcies endèmiques, etc., etc., enviades per cada país des dels seus propis bancs, sense que res quedi en l'oblit. Amb això, en cas d'una catàstrofe mundial, la vida vegetal queda a resguard, per poder reiniciar la seva repoblació en el futur.


Preguntes per reflexionar:


Com és possible que científics de països tan diversos i cultures tan diferents hagin pogut coincidir en la decisió de participar conjuntament en un projecte tan "futurista"?

És desproporcionada l'apocalíptica definició del titular?

 

www.cci-calidad.com

 

Inici  Tornar

Petició oferta          Petició informació          Consulta