CAMBRES D'ASSAIGS - CCI CONTROL DE QUALITAT

NOTICIES

IniciEmpresaProductesNovetatsServeisQualitatReferènciesNoticiesArticlesContactar

 

Les radiacions solars es reactiven

 

 

En contra de l'opinió d'alguns científics que asseguraven l'evidència de presumptes anormalitats en l'activitat solar, les investigacions més recents ho desmenteixen.


Segons a manifestat el físic solar de la NASA, David Hathaway, "hi ha hagut alguns informes últimament que sostenen que el mínim solar està durant més del que deuria, però això no és cert perquè l'actual període de calma relacionat amb la quantitat de taques solars es troba dins de les normes històriques per al cicle solar".


Durant un màxim solar, enormes taques solars i intenses ràfegues solars ocorren diàriament. A Florida, és possible veure aurores. Les tempestes de radiació deixen fora de servei els satèl·lits i les interrupcions dels senyals de radi frustren els radioafeccionats. L'últim d'aquests episodis va tenir lloc al voltant dels anys 2000-2001.


Durant un mínim solar, ocorre l'oposat. Les ràfegues solars són gairebé inexistents i transcorren setmanes senceres sense que una simple i petita taca solar trenqui la monotonia del disc llis del Sol. Això és el que hem estat experimentant fins ara.


A començaments de mes, cinc petits grups de taques solars van indicar als científics que el nou cicle solar ha començat lentament a despertar, perquè després de més de dos anys de poques taques solares, fins i tot menys flamarades solars i en general una inquietant calma, el Sol finalment està donant senyals de vida.


Al laboratori és possible reproduir les radiacions solars fidelment gràcies a les cambres de simulació solar mitjançant làmpades d'arc de xenó.


Des de l'any 1967, CCI desenvolupa sota la certificació AENOR, cambres de simulació solar per a investigació i control de qualitat. Referent a això és de destacar que CCI ha fabricat aquest tipus de cambres d'assaigs per a les entitats de la màxima rellevància i els centres d'investigació més prestigiosos existents en l'actualitat, tals com el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC).

 

www.cci-calidad.com

 

Inici  Tornar

Petició oferta          Petició informació          Consulta