CAMBRES D'ASSAIGS - CCI CONTROL DE QUALITAT

ARTICLES

IniciEmpresaProductesNovetatsServeisQualitatReferènciesNoticiesArticlesContactar

 

Cambres d’estabilitat climàtica

 

 

 

Com és sabut, la climatologia és un factor que afecta a la qualitat dels materials i dels productes de consum.


La qualitat de resistència a la inalterabilitat en el temps sota condicions ambientals determinades, s’anomena estabilitat.


Si bé tots els materials estan subjectes a l'afectació climàtica, quatre són els tipus de productes més comuns l'estabilitat dels quals ha de ser determinada, entre altres raons per calcular el seu període de caducitat. Ens referim a: Medicaments i substàncies farmacològiques actives, cosmètics, aliments, i els productes fitosanitaris.


La determinació de l'estabilitat de medicaments es regeix per la normativa ICH, mentre que la resta dels productes esmentats encara no disposen d'estàndards normatius.

Per estabilitat s'entén la inalterabilitat de composició, aspecte, textura, color, etc., i en especial la permanència de les seves qualitats inicials, després de determinats períodes de permanència en condicions climàtiques variables.


Per dur a terme aquestes proves s'utilitzen les cambres d'assaigs climàtics d'estabilitat. Aquest tipus de cambres poden ser de petita mida, per a laboratori experimental, o de gran mida per a grans quantitats de productes.


CCI ve desenvolupant des de 1967 cambres de simulació climàtica, entre les que es troben les cambres d'estabilitat capaces de reproduir les condicions ambientals més representatives de la climatologia existent al nostre planeta. Referent a això és de destacar que CCI ha desenvolupat aquest tipus de cambres per al Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), indústries farmacèutiques, alimentàries, cosmètiques i fitosanitàries, entre altres entitats rellevants i universitats diverses.

 

www.cci-calidad.com

Inici  Tornar

 Petició oferta          Petició informació          Consulta