CAMBRES D'ASSAIGS - CCI CONTROL DE QUALITAT

ARTICLES

IniciEmpresaProductesNovetatsServeisQualitatReferènciesNoticiesArticlesContactar

 

La força del mar i la corrosió salina

 

 

 

No és necessari sofrir el temporal marítim que va arrasar el litoral de Santander dies passats, perquè els vehicles i tots els objectes construïts amb materials metàl·lics de base Fe/C, es vegin afectats, en major o menor grau, per la corrosió salina del mar.


En la imatge adjunta, es pot veure com diversos automòbils van ser coberts per l'onatge i arrossegats per la força del mar.


Si bé és cert que aquesta situació límit no és gaire comuna afortunadament, el que sí que és cert és que en les proximitats del mar, hi hagi o no temporals, l'atmosfera està impregnada d'una boira salina que és la responsable de la corrosió dels metalls, i especialment dels acers de base ferromagnètica.


Per tal motiu és necessari realitzar controls de qualitat, tant dels metalls utilitzats, com dels recobriments emprats per protegir-los.


Per a això s'empren tant les cambres d'assaigs de corrosió convencionals, com les noves cambres avançades CCI d'assaigs climosalins, les quals permeten combinar cíclicament les funcions d'humitat, sequedat i exposició a la boira salina del mar, de forma totalment automatitzada i documentada.


Al llarg dels seus 41 anys d'història, CCI ha desenvolupat múltiples cambres d'assaigs de corrosió, destinades a les més prestigiosos entitats del nostre país, entre les quals es pot destacar el CENIM (Centre Nacional d'Investigacions Metal·lúrgiques) dependent del CSIC (Consell Superior d'Investigacions Científiques), el qual posseeix una cambra climosalina CCI.


Aquesta cambra d'investigació permet realitzar assaigs de corrosió complexa basats en la realització automàtica de cicles formats per períodes alternatius de boira salina, combinats amb assaigs climàtics diversos.


Es de destacar que el CENIM està reconegut com l'autoritat més rellevant científica del nostre país en matèria d'investigació de la corrosió.

 

www.cci-calidad.com

Inici  Tornar

 Petició oferta          Petició informació          Consulta