CAMBRES D'ASSAIGS - CCI CONTROL DE QUALITAT

ARTICLES

IniciEmpresaProductesNovetatsServeisQualitatReferènciesNoticiesArticlesContactar

 

Xenon test - Xenon tester - Sun test - Sun tester

 

 

 

De la mateixa manera que en la vida diària utilitzem anglicismes amb total normalitat, tals com STOP, FOOTBALL, GREEN, etc., també en el camp de la ciència i la tecnologia solem tenir una certa tendència a emprar frases i expressions en idioma anglès, per definir per exemple determinats tipus d'assaigs, processos o metodologies d'investigació.


Com no podia ser menys, això també succeeix amb les cambres d'assaigs de laboratori tals com les cambres de simulació solar que incorporen làmpades de xenó.


Vegem tres expressions típiques en anglès, i la seva traducció en el nostre idioma:

Xenon test--------------   Assaig de xenó.

Xenon tester-----------   Assajador de xenó.

Sun test-----------------    Assaig solar.

Sun tester -------------    Assajador solar.


A aquestes expressions s'hauria d'afegir la paraula chamber o cabinet, en el cas del qual no veiem sentit a utilitzar aquesta expressió als països de parla hispana.

Per què no dir cambra d'assaigs solars amb làmpada de xenó, encara que sigui més llarg, o cambra d'assaigs solars, o simulador solar amb làmpades de xenó, cambra solar amb xenó, o simplement cambra de xenó?.


CCI ve desenvolupant a Espanya des de 1967, sota la Certificació AENOR, cambres de simulació solar per a assaigs d'exposició solar, entre les que es troben les cambres amb làmpades de Xenó capaces de reproduir les insolacions més intenses que es poden rebre a la superfície de la terra i accelerar-les a requeriment. Referent a això és de destacar que CCI ha desenvolupat aquest tipus de cambres per al Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), centres tecnològics i companyies rellevants de tots els sectors industrials, entre altres entitats públiques i universitats diverses.

 

www.cci-calidad.com

Inici  Tornar

 Petició oferta          Petició informació          Consulta