CAMBRES D'ASSAIGS - CCI CONTROL DE QUALITAT

ARTICLES

IniciEmpresaProductesNovetatsServeisQualitatReferènciesNoticiesArticlesContactar

 

Tremp criogènic - Brunyit tèrmic

 

 

 

Un dels factors de qualitat que més preocupa els responsables de R+D en els sectors industrials relacionats amb la metal·lúrgia, les eines de tall i la mecànica de precisió, és la durabilitat, especialment en el cas de mecanismes automotrius que treballen sota fricció, eines sotmeses a grans esforços, mecanismes d'automoció, aeronàutics, ferroviaris, navals i miners, entre altres. Tots ells sotmesos a grans desgasts.


Es per això que quan parlem d'eines de mecanització, la característica de qualitat més valorada és la durabilitat, com a característica definitòria de la resistència al desgast.


Des de fa ja més de 25 anys se sap que el tremp criogènic dels acers és un mètode efectiu per incrementar la vida útil de les eines, disminuir el seu esforç residual, augmentar la força de tensió, la tenacitat i l'estabilitat dimensional conseqüent. Però el més important és que la resistència al desgast s'incrementa fins i tot un 200% segons el tipus d'acer i mètode criogènic.


Segons el NBS (Nacional Bureau of Standards), quan la forma al·lotròpica del carboni es precipita, l'esforç intern de la martensita es redueix, amb el qual es minimitza la sensibilitat a les microfissures. A més el refredament criogènic permet la formació de carburs metàl·lics, a causa de l'augment de la compactació estructural, la qual cosa redunda en una major resistència al desgast amb una disminució de la fricció i l'escalfament.


El tractament es realitza amb cambres de tremp criogènic utilitzant nitrogen líquid a temperatures de fins i tot -197ºC i gradients de refredament controlat. També es poden utilitzar cambres de brunyit tèrmic criogènic amb escalfaments i refredaments repetitius.


La primera cambra de tremp i brunyida tèrmica d'alt impacte desenvolupada per CCI fa 25 anys permetia realitzar xocs tèrmics des d'una cambra superior a temperatura de +1000ºC i sobtadament descendir a la cambra inferior que es trobava -190ºC, en dos segons i viceversa, mitjançant sistemes pneumàtics de desplaçament automàtic de càrrega. El grup investigador que va adquirir l'equip en aquella època va treure importants conclusions relatives a l'obtenció d'eines de metall d'alta duresa.


En la imatge presentem el primer equip d'aquesta naturalesa, dissenyat en l'any 1983 per l'enginyer i director tècnic del CCI Sr. Miguel Angel Beteta Garmendia. Aquest equip va ser considerat revolucionari i únic a Europa en aquell moment i va suposar l'inici d'importants projectes de CCI per al sector aeroespacial.

 

www.cci-calidad.com

Inici  Tornar

 Petició oferta          Petició informació          Consulta