CAMBRES D'ASSAIGS - CCI CONTROL DE QUALITAT

ARTICLES

IniciEmpresaProductesNovetatsServeisQualitatReferènciesNoticiesArticlesContactar

 

Acers inoxidables vs. Corrosió

 

 

 

La corrosió dels acers suposa una càrrega econòmica de tal importància en la majoria dels països industrialitzats del món, que es calcula que s'inverteixen centenars de milions d'euros anuals solsament en el manteniment de les proteccions superficials de les estructures i instal·lacions exposades a la intempèrie. El pont Golden Gate de San Francisco o la Torre Eiffel de París, les xarxes ferroviàries o els vaixells de càrrega, són uns bons exemples d'això.


Però no solsament en aquestes gegantines estructures existeixen aquests problemes, sinó que a nivell de petites i mitjanes infraestructures municipals, fabrils i fins i tot domèstiques, el fenomen de la corrosió no solsament suposa un important cost econòmic, sinó també considerables problemes d'operativitat de sistemes i d'esclavitud de manteniment.


En l'última dècada del S. XX van ser molts els arquitectes, enginyers i constructors que van començar a utilitzar en els seus projectes els acers inoxidables vistos, creant fins i tot una moda la qual a més de ser atractiva i asèptica, evitava manteniment tan costós, especialment en les infraestructures pròximes al mar.


El plantejament no tenia lloc a dubtes; la mà d'obra que és la més costosa era la mateixa, es guanyava en atractiu i s'evitaven els costos de revisió i repintat anual. El problema ha arribat en els últims tres anys amb l'espectacular pujada de l'acer, agreujada amb l'actual crisi econòmica mundial.


Desgraciadament, ara importa més la primera inversió, que el manteniment futur, amb el qual tornem a la nova política d'assumir el manteniment sistemàtic de la protecció davant la corrosió.


En aquest sentit es fa imprescindible el control de qualitat i l'assaig dels metalls i els seus aliatges, per poder conèixer la seva resistència a la corrosió, que es du a terme als laboratoris amb les cambres d'assaigs de corrosió per boira salina.


Referent a això és de destacar que CCI ve desenvolupant des de l'any 1967 cambres d'assaigs climàtics i d'assaigs de corrosió ambiental per boira salina, per a la investigació de noves proteccions i nous materials.

 

www.cci-calidad.com

Inici  Tornar

 Petició oferta          Petició informació          Consulta